De najaarvergadering

2019

De najaarsvergadering van 2019 zal plaats vinden van 10  tot en met 12 oktober in Athene, in samenwerking met de Hellenic Society for the Study of Bone Metabolism. Voor meer informatie zie www.cbm2019.com.

De deadline voor abstracts is 15 juli.

 

2018

De najaarsvergadering van 2018 vond plaats op 15 en 16 november in conferentiecentrum Woudschoten te Zeist (www.woudschoten.nl). Er was dit jaar een “update on clinical research in osteoporosis”, gegeven door Prof. Lems (VUMC), welke de meest recente inzichten behandelden o.a. zoals gepresenteerd op de ASBMR 2018. Tevens waren er keynote lectures van Prof. Riminucci (Sapienza University) over fibreuze dysplasie , Prof. Lapaauw (University of Ghent) over botproblematiek bij diabetes, and Dr. Veldhuis-Vlug (ErasmusMC) over de rol van mergvet bij de botstofwisseling.

Ook dit jaar was de najaarsvergadering van de NVCB geaccrediteerd door de NIV en de NVR voor 10 punten. Naast de najaarsvergadering probeert de NVCB het onderzoeksklimaat voor calcium- en botstofwisselingsziekten te versterken door jonge onderzoekers en artsen in staat te stellen wetenschappelijke congressen in het buitenland te bezoeken door het beschikbaar stellen van reisbeurzen. Daarnaast verstrekt zij financiele ondersteuning voor het drukken van proefschriften en reikt zij eenmaal per twee jaar een prijs uit voor het beste proefschrift in het onderzoeksgebied van de Calcium- en Botstofwisseling. Deze ondersteuning is beschikbaar voor leden van de vereniging. Volledige voorwaarden zijn te vinden elders op de website.